Christo and Red hot chili peppers 11-12/11 2013

Tja Tjaaa bloggen!

 I fredags besökte vi Corcovado (den stora jesusstatyn). Det gick speciella minibussar upp på berget men Sparsamma som vi är så tog vi bussen in till city och tänkte vandra upp. För det första så är det både långväg, brant väg och ganska varmt sådär. För det andra liftade vi med ett ungt par från Sao Paulo som letade lähenget i området, för att sedan gå fel väg. Det slutade med att vi fick ta taxi tillbaka till minibussarna och betala bljetterna i alla fall. 

När vi väl var uppe vid den mäktiga statyn så hade vi bra utsikt över hela Rio, det är en väldigt vacker och unik stad! Vi roade oss lite med att ”åka skidor” och dansa små grodorna runt statyn. Tog ett par kort och lyfte upp en dam på våra axlar till hennes släkts förtjusning. Efter statybesöket lyckades vi claima en brasilianska i smyg med vår svenska flagga, sen fanns det tid för ett par kalla.

Bild

Dagen därpå, Lördagen!

Idag blev ett äventyr! Vi visste sedan tidigare att dagens Redhotchilipeppers konsert låg långt bort och att biljetterna var slutsålda. Vi tog hjälp av hotellpersonalen vilken buss vi skulle ta oss dit med och Vi gjorde skyltar där det stod på portugisiska ”vi gör allt för Redhotchilipeppers biljetter”. Med ett par öl i kroppen och i näven så sätter vi oss på 2timmars bussen mot Barra.

Bussnummret var rätt, men självklart så satte oss på bussen som gick åt fel håll. Vi åkte ca:1 timma i fel riktning och vi var nu 3 timmar från konserten. Att nästan ingen här pratar engelska och våran portugisiska är begränsad gör inte saken lättare. Efter mycket möda och stort besvär satt vi på rätt buss mot Konserten! På bussen träffade vi sköna folk som skulle åt samma håll så vi hängde på dom. I barra skulle man sätta sig på en annan buss och vi var i senaste laget så det blev att stressa en del. Precis när vi klev av bussen kommer ett ungt par fram till oss och vill sälja sina extrabiljetter för 140 reais ca(450kr) vilket var bra pris. Biljetten vi köpte såg ut som resten av gängets biljetter så vi slog till. 

Redhotchilipeppers var GRYMMA och publiken lika så!! Blev en del öl och röj och vi undrar fortfarande hur vi lyckades starta en moshpit till ”give it away”. Helt slut efter konserten så lyckas vi med att missa gå av på våran hållplats, när vi frågade om ”copa-cabana” på bussen vek sig alla latinos av skratt. Vi hamnade ute i Cidade de deus, en förort kan man säga. Poooh. Där blev vi ståendes tills kl 03 väntandes på buss. Fanns en del mystiskt folk där men våra biceps och sverigeflagga avskräckte dom! Klockan var runt 05 när vi först kom tillbaka till hotellet. Godnatt 🙂Bild

Skrivet av Daniel. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s